Bachata

Bachata er en sensuell pardans som stammer fra Den dominikanske republikk.

Dansen utføres i åpen, delvis lukket eller lukket posisjon og dansebegrep eller trinn varierer sterkt av musikken, innstilling, stemning og tolkning. 

I Vesten er ulike dansere kjent for å kopiere bevegelser og slå mønstre fra forskjellige pardanser sammen. Kombinasjonene og timingen som brukes i bachata danner dermed en fusjonsdans. Dansere i den vestlige verden har laget grunnleggende skritt som går fra side til side, og kopierer også danselementer fra andre pardanser av forskjellig opprinnelse, både latin og ikke-latin. Den grunnleggende dansesekvensen består av tre trinn og deretter et trykk-trinn eller forskjellige former for trinnsynkopasjon (for eksempel "dobbelt trinn"). 

Den originale bachata fra Karibien er en grunnleggende 8-takts dansesekvens. 

Den langsomme stilen på 60-tallet ble danset bare i lukket posisjon, som bolero, ofte i nær omfavnelse. De grunnleggende Bachata trinnene gjøres ved å bevege seg innenfor en liten firkant inspirert fra bolero-trinnet, men har utviklet seg til å inkludere trykk og synkopasjon avhengig av dynamikken til musikken som spilles. Håndplasseringen kan variere i henhold til dansens stilling, som kan variere fra svært nær til helt åpen posisjon.

Den originale versjonen danses fremdeles over hele verden. Det danses i økende grad til raskere musikk, tilført økte fot bevegelser, enkle svinger og rytmisk "styling", og med veksling mellom nær (romantisk) og åpen posisjon. Den originale bachata danses med myke hoftebevegelser og en trykk eller synkopasjon (1, 2, 3, trykk / synkopasjon). 

Musikksjangeren regnes som en avart av Bolero, med innflytelse fra afrikansk musikk og andre musikkstiler som son cubano, merengue og cha cha cha. Bachatatekstene handler ofte om kjærlighet, særlig kjærlighetssorg. Bachata ble på 1960- og 70-tallet regna som musikk for fattige, men ble allemannseie på 1980-tallet.

Kurs

Utvalgte kurs

Meld deg på kurs i dag